2013. április 17., szerda

Tepsiben, borral sült gombás-hagymás marhacomb


Radnai pecsenye néven találtam a nosalty.hu oldalon a receptet. Nagyon finom lett. Képet sajnos nem sikerült készítenem, mert nem volt idő rá a nagytakarítás kellős közepén, másrészt el is felejtettem. Kicsit alakítottunk a recepten. Máskor is elkészítjük. Gombás bulgurral ettük.

Hozzávalók:

- 50 dkg marhacomb,
- 1 kis üveg gomba (vagy friss gomba, párolva),
- ahány szelet hús, annyi szelet szalonna,
- 2 fej vöröshagyma,
- 1 nagy csokor petrezselyem,
- 7-10 dkg zsír (mi mangalicazsírt használunk),
- só,
- bors,
- 1,5-2 dl vörösbor,
- 2-3 alma.

1. A húst felszeleteljük, sózzuk, borsozzuk. A tepsit kikenjük zsírral. A szalonnát vékonyan felszeleteljük.

2. A hússzeleteket a tepsibe helyezzük, megszórjuk apróra vágott vöröshagymával, petrezselyemmel és gombával, majd az egészet befedjük szalonnaszeletekkel. Felöntjük borral és lefedve 180 fokon puhára sütjük.

3. Amikor a hús már puha, levesszük a fóliát, almaszeleteket teszünk a hús mellé a tepsibe és tovább sütjük, míg a szalonna szép piros, az alma puha nem lesz.

4. Mi gombás bulgurral tálaltuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése