Szeretjük a quinoat, köretnek, zöldséggel, hússal. Maradt egy kevés a zacskó aljában, melyből köretet már nem tudtam volna készíteni, tartogatni pedig már nem akartam, mert lejárt a szavatossága. Szokatlan módon egy desszert lett belőle. Az interneten található receptek alapján készült, az itthon lévő hozzávalókból. Érdekes íze van. Nem rossz, de jellegzetes quinoa íze van. Szokni kell, az biztos.
Hozzávalók:
- kb. 2 dl quiona,
- 5 dl tej/kókusztej vagy tej és tejszín keveréke, (Tepszi észrevétele szerint: ha sűrűbbre szeretnénk, akkor csak 4 dl, habár nekem jól elfőtte a levét és a hagyományos pudingot is csak akkor szeretem, ha nem túl kemény és sűrű),
- 1,5 dl víz (elmaradhat, ha sűrűbbre szeretnénk, lásd előző sor),
- csipet só,
- vaníliaesszencia,
- xukor ízlés szerint,
- kevés őrölt fahéj,
- gyümölcs.
Elkészítés:
1. A quinoat edénybe tettem, ráöntöttem a tejet és a vizet, tettem hozzá vaníliaesszenciát, csipet sót és megfőztem. A végén ízesítettem xukorral.
2. Kis pohárkákba töltöttem (én hatfele osztottam) és hűtőbe tettem. Tálaláskor ribizlivel díszítettem.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése