2015. május 27., szerda

Édes adzuki babkrém palacsintával

Zizi oldalán találtam ezt a receptet. Volt itthon egy zacskó adzuki babom, de nem tudtam, mit kezdjek vele, ugyanis arra a célra, amire vettem, nem vált be (csíráztatni szerettem volna, de nem ízlett). Nagyon meglepődtünk, mert bármilyen hihetetlen, finom ez az édes babkrém. Igaz, én kókuszvirág cukorral édesítettem, így enyhén kávés-karamelles íze lett, de a gyerekeknek nagyon ízlett. Két-két minipalacsinta közé kentük. A minipalacsinta receptje már fenn van a blogon.



Hozzávalók:
- 1 bögre adzuki bab (kb. 2,5 dl),
- cukor ízlés szerint.

Elkészítés:

1. A babot előző este beáztatjuk.

2. Másnap leöntjük az áztatóvizet, és a babot feltesszük főni 2 pohár vízzel és a cukorral. Addig főzzük, míg teljesen puha nem lesz a bab (ha szükséges, pótoljuk a vizet). Kb. 45 perc. Én elfőztem a levét, de ha mégis marad valamennyi, azt öntsük le. Botmixerrel pürésítjük. Ha szükséges, édesítünk még rajta.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése