2015. május 5., kedd

Répakrém sült répából

Több oldalon is találkoztam ezzel a finom kencével (Dolce Vita, nosalty). Én így készítettem.


Hozzávalók: 
- sárgarépa (kb. 30-40 dkg),
- kevés olaj a sütéshez,
- só,
- bors,
- fél pohár sűrű joghurt (natúr),
- 1 gerezd fokhagyma,
- néhány csepp citromlé (el is maradhat),
- fűszerek tetszés szerint bármelyik: pl. fahéj, kurkuma, gyömbér, füstölt paprika (csípőssel különösen jó), kömény, fűszerpaprika stb.

Elkészítés: 

1. A répát megmossuk, majd félbe, négybe vágjuk. Sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük, kevés olajjal meglocsoljuk. Sózzuk egy kicsit és megsütjük, majd kicsit hűtjük.

2. Ezután néhány evőkanál joghurttal összekeverjük és botmixerrel pürésítjük. Ízlés szerint fűszerezzük. Nekünk csípősen, füstölt paprikával ízlett a legjobban. Kenyérre kenve kínáljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése