2015. május 6., szerda

Spenótos pite 2. (quiche)

Újabb zöldséges pite.

Hozzávalók a tésztához:
- 20 dkg liszt,
- 10 dkg vaj vagy zsír,
- 1 tojás,
- só,
- víz, ha szükséges.

Hozzávalók a töltelékhez: 
- 2-3 tojás,
- 2,5 dl tejszín,
- 10 dkg feta sajt,
- kevés bors és
- só,
- 25 dkg friss spenót,
- 3 dkg vaj a pároláshoz,
- néhány dkg szalonna apróra vágva (elmaradhat).

Elkészítés:

1. A tésztát összegyúrjuk és fóliába csomagolva néhány órát pihentetjük a hűtőben.

2. Addig elkészítjük a tölteléket. A spenót vastag szárát eltávolítjuk. Megmossuk a zöldséget.

3. Egy nagy serpenyőben vajat melegítünk és több részletben kicsit előpároljuk a spenótot. Egy perc az egész, éppen csak össze kell esnie kicsit.

4. A tojásokat a tejszínnel kikeverjük, enyhén sózzuk, borsozzuk, belemorzsoljuk a feta sajtot és belekeverjük az előkészített spenótleveleket és a szalonnát is.

5. A tésztát kinyújtjuk, piteformába nyomkodjuk. Előmelegített sütőben, 180 fokon, kicsit elősütjük a tésztát (addig szoktam sütni, míg a tészta teteje kissé megkeményedik).

6. Az elősütött tésztán elrendezzük a tölteléket és készre sütjük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése