2015. augusztus 15., szombat

Rakott mángold (húsmentes)

Saját találmány.




Hozzávalók: 
- mángold (kb. 1 kg),
- néhány répa, finomra reszelve,
- 1 fej vöröshagyma, aprítva,
- 1-2 gerezd fokhagyma, reszelve,
- só,
- bors,
- 1 kis üveg gomba, leve leöntve,
- 1 kiskanál fűszerpaprika,
- 1 evőkanál zsiradék,
- 25 dkg bulgur,
- 1 csokor petrezselyem, aprítva,
- egy nagy doboz tejföl (450 g),
- reszelt sajt,
- 2 tojás.

Elkészítés:

1. A bulgurt a szokásos módon készre főzzük.

2. A vöröshagymát zsiradékon megpároljuk, majd összekeverjük a finomra reszelt répával, a fűszerpaprikával és hozzáadjuk a gombátis, lé nélkül. Készre pároljuk. Összekeverjük a megfőtt bulgurral, aprított petrezselyemmel és 2-3 evőkanál tejföllel.

3. A mángoldot leszárazzuk (kitépjük a vastag szárát), megmossuk és megpároljuk egy jó nagy edényben. Addig pároljuk, míg össze nem esik. Ezután leszűrjük és késsel kissé felaprítjuk (nem kell túl apróra, hármat-négyet vágunk egy-egy adagon).

4. Egy kisebb tepsi alján eligazgatjuk a mángold felét. Erre jön a bulgur, majd befedjük az egészet a maradék mángolddal.

5. A tejfölt kikeverjük a sajttal és a tojásokkal. Ráöntjük a mángoldra. 180-200 fokos sütőben készre sütjük.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése