2020. június 30., kedd

Mángoldos krumplifőzelék

Főzelékes Feri ötlete alapján készült. Arányokat most nem tudok mondani, mert nincs nálam a könyv, anyu csak elmesélte, hogy Feri könyvéből megfőzte ezt a főzeléket és, hogy milyen finom volt, így én is nekiláttam a telefonos beszélgetésünk alapján.



Hozzávalók: 
- krumpli, kisebb kockákra vágva,
- friss mángold, középső szára kitépkedve,
- 1-2 dl tejföl (nálam a fele házi kecskejoghurt),
- kis majoranna,
- só,
- bors,
- 1 babérlevél,
- 1 fej vöröshagyma,
- 2-3 gerezd fokhagyma.

Elkészítés: 

1. A mángoldot előkészítjük, azaz a középső szárát, mint a sóskánál is, kitépjük. Ezután vizet forralunk és pár percre beletesszük a leveleket. 5 perc után kiszedjük, leszűrjük. Ha kissé kihűlt, daraboljuk. Én jó apróra vágtam, mint a spenótot, hogy a gyerekek is megegyék.

2. Kevés zsiradékon a fokhagymával, sóval, borssal pároljuk még kicsit ezt a mángoldot.

3. Egy másik edényben kis zsiradékon megpároljuk a hagymát. Erre jön a kockára vágott krumpli. Felöntjük annyi vízzel, amennyi ellepi. Puhára főzzük, majd egy-két evőkanálnyit kimerünk, botmixerrel krémesre törjük a tejföllel és visszaöntjük az egészet a krumplihoz.

4. Ezután hozzákeverjük a mángoldot is és kész a főzelék.

Sós gofrit ettünk hozzá. A receptje itt található.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése