A recept Hugh Fearnely-Whittingstall River Cottage minden napra című könyvében található.
Hozzávalók:
- 2 evőkanál cukor,
- 1 evőkanál almabalzsamecet vagy citromlé,
- fél teáskanál frissen őrölt bors,
- 50 dkg eper (a nagyobbak darabolva), de lehet málnát, ribizlit és áfonyát is így pácolni, akár vegyesen is.
Elkészítés:
Szórjuk a cukrot az előkészített gyümölcsre. Kicsit keverjük össze és hagyjuk állni 5-10 percet, hogy levet eresszen. Ezután következik az ecet/citromlé, bors. Ismét összekeverjük. Legalább egy órát hagyjuk pácolódni, de ideálisabb, ha 3 órát tud állni, hogy kiadja a gyümölcs a levét.
Szobahőmérsékleten tálaljuk fagyival, sűrű joghurttal vagy köménymagos édes vajas keksszel.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése