2020. június 30., kedd

Pácolt eper

A recept Hugh Fearnely-Whittingstall River Cottage minden napra című könyvében található.





Hozzávalók: 
- 2 evőkanál cukor,
- 1 evőkanál almabalzsamecet vagy citromlé,
- fél teáskanál frissen őrölt bors,
- 50 dkg eper (a nagyobbak darabolva), de lehet málnát, ribizlit és áfonyát is így pácolni, akár vegyesen is.

Elkészítés: 

Szórjuk a cukrot az előkészített gyümölcsre. Kicsit keverjük össze és hagyjuk állni 5-10 percet, hogy levet eresszen. Ezután következik az ecet/citromlé, bors. Ismét összekeverjük. Legalább egy órát hagyjuk pácolódni, de ideálisabb, ha 3 órát tud állni, hogy kiadja a gyümölcs a levét.

Szobahőmérsékleten tálaljuk fagyival, sűrű joghurttal vagy köménymagos édes vajas keksszel.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése