Egyik reggel ezt az ebédet főztem. Kevés időm volt, mire férjem hazaért a kecskéktől, el kellett készülnöm az ebéddel, hogy be tudjam csomagolni neki és indulhasson a munkahelyére. A kertből szedtem répát, céklát, hoztam be krumplit, hagymát, vettem ki a egy kevés borsót a mélyhűtőből. Míg puhultak a zöldségek, a kuszkusz is bőven elkészült.
Hozzávalók:
- cékla (2-3 darab),
- sárgarépa (2-3 nagyobb darab),
- zöldborsó (kb. 20 dkg lehetett),
- néhány szem krumpli,
- 1 közepes patisszon,
- 1 nagy fej vöröshagyma,
- kevés zsiradék a hagyma párolásához,
- só,
- bors.
Elkészítés:
1. A céklát, krumplit, répát és a patisszont meghámoztam, kis kockákra vágtam. A hagymát apróra vágtam.
2. A vöröshagymát megpároltam egy kis zsiradékon. Ezután rátettem a répát, céklát. Sóztam. Lefedve kicsit pároltam őket együtt, majd rádobtam a patisszont is. Kevés vízzel felöntöttem. Borsoztam. Lefedve pároltam. Míg ezek főttek, megpucoltam, daraboltam a krumplit és máris kevertem a zöldségekhez. Közben a vizet megint pótoltam. (Mindig csak egy keveset adtam hozzá, de ez ízlés kérdése is. A borsó és a krumpli azért felveszi a vizet.) A borsót akkor adtam hozzá, mikor már majdnem megfőtt minden zöldség.
3. Kuszkusz mellé ettük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése