2020. szeptember 25., péntek

Tepsis túrófasírt

 Az Ízőrzők oldalán találtam rá erre az egyszerű, gyors, praktikus receptre. Már sokszor elkészítettem és finom főzelékekkel, salátákkal. 

Nem teljesen a recept szerint állítom össze a fasírtalapot, de ide most úgy írom le, ahogy az Ízőrzők oldalán láttam. 




Hozzávalók: 

- 25 dkg túró (nálam 50 dkg),

- 10 dkg zabpehely,

- 15 dkg sajt, nagy lyukú reszelőn reszelve (nem mindig teszek bele sajtot),

- 2 tojás,

- 2 evőkanál liszt (nem teszek bele),

- 2 dl tejföl (nem teszek bele, inkább kicsit több házi joghurtot vagy kefírt),

- 5 nagy evőkanál aludttej (nálam házi joghurt vagy kefír),

- 1 fej vöröshagyma, apróra vágva,

- 1 csokor petrezselyem zöldje, apróra vágva,

- majoranna, kakukkfű, borsikafű,

- bors,

- 4 gerezd fokhagyma,

- só,

- olaj (fél dl-t ír a recept, nálam ennél kevesebb). 


Elkészítés: 

1. A hozzávalókat alaposan összekeverjük. A recept szerint bőségesen kiolajozunk egy tepsit (nálam 15X22 cm-es), de én csak módjával szoktam. Ebbe öntjük a masszát. 

2. Előmelegített sütőben (190-200 fokon) készre, aranyló barnára sütjük. Főzelékek, saláták, kenyét mellé kínáljuk. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése