2020. október 10., szombat

Túrós zabpelyhes sós muffin

Ez egy nagyon könnyű tésztájú sós muffin. Egy kirándulásra készítettem. Szerette a család. A recept sok oldalon megtalálható, én itt olvastam.





Hozzávalók: 
- 25 dkg túró (nálam krémes házi kecsketúró),
- 10 evőkanál apró szemű zabpehely,
- 3 darab tojás,
- 1 kiskanál sütőpor (nálam egy mokkáskanál szódabikarbóna),
- só ízlés szerint (borsot is ír a recept, de én azt nem tettem bele),
- a tetejére írja a reszelt sajtot, de én a tésztába kevertem bele házi érlelt kecskesajtot (kb. 7 dkg-ot). 

Elkészítés: 

1. 8 evőkanál zabpelyhet megdarálunk. Ezt keverjük össze az összes többi hozzávalóval és a maradék két evőkanál, nem darált zabpehellyel. A recept szerint egy aprítógépben kell krémesre összedolgozni a tésztát, de én csak egy gép habverővel dolgoztam össze. 5 percet állni hagyjuk a tésztát.

2. A recept szerint 9 muffinformát kell megtölteni, de nálam pár darabbal több készült. Most én sem kentem ki zsiradékkal a formákat, hanem muffinpapírt tettem bele és abba kanalaztam a nyers tésztát (hogy aztán könnyen ki tudjam szedni és kevesebbet kelljen mosogatnom utazás előtt). 

3. 180 fokra előmelegített sütőben 20-25 perc alatt készre sütjük. 

1 megjegyzés: