2020. október 25., vasárnap

Zelleres lencse

 Egyszerű, mégis kicsit más. Lencse zellerrel, hagymával, paprikával és paradicsommal. 




Hozzávalók: 

- 50 dkg lencse,

- 1 nagy vöröshagyma,

- 4-5 gerezd fokhagyma, apróra vágva,

- néhány sárgarépa (nálam 26 dkg), apró kockákra vágva,

- zeller (nálam 13 dkg), kis kockára vágva,

- 3-4 pirosra érett TV paprika kicsi, vékony csíkokra vágva (pritamin is jó, nekem olyan nem volt), 

- só,

- bors,

- 3 teáskanál házi paprikakrém,

- 2 darab paradicsom, kis kockákra vágva,

- kevés zsiradék a hagyma párolásához. 


Elkészítés: 

1. A vöröshagymát apróra vágjuk. Kevés zsiradékon megpároljuk. Ezután hozzáadjuk a répát és a zellert, a paprikát. Sózzuk. Lefedve kicsit pároljuk. 

2. Ezután jöhet az apróra vágott fokhagyma, a paradicsom, majd a paprikakrém. borsozzuk is. 

3. A megmosott lencsét is beletesszük és felöntjük annyi vízzel, hogy bőven ellepje. Alacsony lángon puhára főzzük, ha kell, adjunk még hozzá sót. Aki szeretné, készítheti csípősre is, jól áll neki. 

4. Mi most párolt rizzsel ettük, így két napra elég volt ez az ebéd az egész családnak. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése