2020. október 30., péntek

Krumplis-mángoldos köret másképp

Általában főtt krumplival készítik a krumplis-mángoldos köretet (horvát specialitás), de én most valami másra vágytam. Megsütöttem a krumplit és azt kevertem össze a fokhagymás párolt mángolddal. 

A krumplit megpucoltam, felkockáztam és nagy gáztepsibe terítettem (nagyjából egy rétegben). Nem sóztam. Pár evőkanál zsírt locsoltam rá, összekevertem, majd 190-200 fokos sütőbe toltam. Eleinte lehet még keverni, de mikor a krumpli puhulni kezd, már nem szabad, különben szétesik. Mikor megsült és szép színe lett, akkor késznek nyilvánítottam (egy spatulával szépen fel lehet szedni a krumplit, ha kissé odatapadt volna a tepsi aljára) és összefogattam az előzőleg megpárolt fokhagymás mángolddal. 

(Azaz a mángold szárát kitépkedtem, felcsíkoztam a leveleket, kis zsiradékon megpároltam, közben pár gerezd fokhagymát és kis sót, borsot szórtam rá.)

Rántott kecskesajt és rántott zöldparadicsom volt hozzá. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése