2020. október 30., péntek

Vöröslencsefasírt, másképp

Sokféle vöröslencsét is tartalmazó zöldségfasírt van már a blogon. Most ez a legújabb kísérletem. Szerették a gyerekek. 

Megfőztem 25 dkg vöröslencsét, melyet menet közben sóztam is. Fontos, hogy főzés végére ne maradjon rajta víz. Mikor langyos volt, botmixerrel összetörtem. Ízesítettem 3-4 teáskanál házi paprikakrémmel, apróra vágott fokhagymával, borssal, kevés köménnyel. Tettem hozzá annyi zsemlemorzsát is, hogy formázható, de ne túl kemény masszát kapjak. 30 percet pihent, majd formáztam és nagy serpenyőben, kevés zsiradékon megsütöttem ezeket a kis ellapított zöldségfasírtokat. 

Tojást direkt nem tettem hozzá, mert szerettem volna kipróbálni, egyben marad-e a fasírt. Nem volt könnyű a sütése, de amikor az egyik oldal már szépen megbarnult, kérgesedett, akkor könnyen meg tudta fordítani egy spatulával. Mikor kicsit hűlt, szépen kézbe is lehetett venni, nem esett szét. 

A köret zöldséges köles volt. A kölest jó alaposan megmostam, többször is, váltott vízben, sőt, egy kicsit áztattam is (hogy ne legyen keserű). Ezután durvára reszelt répát pároltam egy kis zsiradékon, majd nagyon pici csíkokra vágott, pirosra, édesre érett TV paprika került rá. Sóztam, borsoztam. Mikor nagyjából megpárolódtak, akkor jöhet rá a köles és a víz. Aprítottam bele egy kevés répazöldet is. 

Almás párolt káposztát is kínáltam az étel mellé. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése