2020. szeptember 17., csütörtök

Krémtúró másképp

Házi kecsketúróból készítem a krémtúrót. Mivel joghurtot is készítek, ezért a legegyszerűbb, hogy azzal keverem ki krémesre a túrót. Így kicsit diétásabb is, mint tejszínnel készítve. Tojást soha nem teszek bele (igaz, saját tyúkjaink tojását fogyasztjuk, nyersen mégsem szeretem megenni a tojást). Itt írtam erről a változatról. 

Egyik hétvégén nem volt éppen joghurtom, ezért gondoltam, akkor most kicsit tartalmasabban, tejszínnel készítem el a család krémtúróját. Étcsokival rétegeztem. 

60 dkg krémesebb, zsíros, friss házi kecsketúróhoz 33 %-os tejszínt öntöttem. Körülbelül 3 dl ment bele (először kevesebbet adtam hozzá, de aztán úgy éreztem, hogy ahhoz, hogy még krémesebb legyen, szükség lesz még több tejszínre). Gépi habverővel kevertem ki jó krémesre, habosra. Bolti, száraz túró esetén lehet, hogy botmixerre lesz szükség. Porcukorral és vaníliával ízesítettem. 

75 %-os étcsokit apróra törtem és ezzel rétegeztem a kelyheket. 






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése