Hozzávalók:
- túró (nálam zsíros, házi kecsketúró),
- joghurt (nálam ez is ház, kecsketejből készült),
- méz vagy porcukor,
- vanília,
- kezeletlen citrom héja (ha nincs itthon, egyszerűen kihagyom),
- mazsola vagy más gyümölcs vagy lekvár, zselé, étcsoki, ki mit szeretne.
Elkészítés:
1. A túrót, a cukrot/mézet, vaníliát egy magas falú edénybe tesszük. Öntünk hozzá joghurtot. Pontosan nem tudom megmondani, hogy mennyit, mert ez függ a túró nedvességtartalmától és a joghurt folyósságától. Először inkább kevesebbet tegyünk hozzá. Botmixerrel jó krémesre, habosra verjük. A citromhéjat is hozzáadjuk (nálam ez elmaradt, nem volt itthon).
2. Pohárba vagy tálba öntjük, esetleg rétegezzük aszalvánnyal, lekvárral, gyümölccsel és vagy azonnal fogyasztjuk vagy hűtőbe tesszük hűlni. A hűtőben állva sűrűsödni, keményedni fog.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése