Hozzávalók a kekszhez:
Lásd előző bejegyzés, ITT.
Egyéb hozzávalók:
- 40 dkg fekete ribizli (én kevesebbet szedtem, csak kettőnknek és kis adagot készítettem),
- 5-10 dkg cukor,
- 30 dkg könnyű, friss kéreg nélküli kecskesajt, ha lehet, sótlan (helyette lehet használni friss krémsajtot vagy ricottát, én most kecskesajtot kevertem kecsketejből készült ricottával),
- fél citrom reszelt héja (nekem nem volt itthon kezeletlen citromom, így ezt sajnos ki kellett hagynom, de így is nagyon finom volt).
Elkészítés:
1. A ribizlit 5 dkg cukorral feltesszük főni. Kis lángon 1-2 percig főzzük. Nem kell teljesen szétfőnie. Kóstoljuk meg, elég édes-e. Ne legyen túl édes, maradjon enyhén savanykás.
2. A kekszet nagyobb darabokra törjük. Tányérra helyezzük. Maradni fog a kekszből, azt tegyük félre, jó lesz megeszegetni tízóraira vagy uzsonnára. Rátesszük a kecskesajtot, megszórjuk a sajtot citromhéjjal, majd kanalazunk az egészre egy kis ribizlit is. Azonnal tálaljuk. (A ribizlit langyosan tettem a kekszre.)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése