Ez is egy gyors, egyszerű, egészséges húsmentes étel. Sokféle recept található az interneten és én is mindig másképp készítem. Mikor mi van itthon, mikor miből mennyi van készleten.
Hozzávalók:
- 20-25 dkg vöröslencse.
- 1 nagy fej vöröshagyma,
- 1 gerezd fokhagyma,
- zsiradék a hagyma párolásához,
- 1 nagy sárgarépa, nálam finomra reszelve,
- egy darabka zeller, nálam finomra reszelve (kb. fél zeller) vagy, ha nincs, akkor egy zellerszár, (zellert nem mindenki tesz bele, én szeretem benne),
- só,
- bors,
- paradicsomlé (nem mérem, nálam most legutóbb kb. 1,5-2 dl jó sűrű, házi paradicsomlé került bele, ennyi volt, de lehet több, kevesebb, ízlés kérdése),
- lehet tenni bele oregánót, bazsalikomot, kakukkfüvet, ki mit szeret.
Elkészítés:
1. Az apróra vágott vöröshagymát kis zsiradékon megpároltam, majd mehet hozzá az aprított fokhagyma is. Alacsony hőfokon kicsit kevergettem (ne égjen meg) és rátettem a reszelt répát, zellert, a megmosott vöröslencsét és a sűrű paradicsomlevet. Vizet is öntöttem rá. Sóztam, borsoztam, fűszereztem.
2. Készre főztem (alacsony hőfokon). Ha kell, a vizet pótlom közben, hogy szószos állaga legyen.
Házi tésztával, reszelt kecskesajttal kínáltam.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése