2020. szeptember 17., csütörtök

Vöröslencsés tésztaszósz

 Ez is egy gyors, egyszerű, egészséges húsmentes étel. Sokféle recept található az interneten és én is mindig másképp készítem. Mikor mi van itthon, mikor miből mennyi van készleten. 





Hozzávalók: 

- 20-25 dkg vöröslencse. 

- 1 nagy fej vöröshagyma,

- 1 gerezd fokhagyma,

- zsiradék a hagyma párolásához,

- 1 nagy sárgarépa, nálam finomra reszelve,

- egy darabka zeller, nálam finomra reszelve (kb. fél zeller) vagy, ha nincs, akkor egy zellerszár, (zellert nem mindenki tesz bele, én szeretem benne),

- só,

- bors,

- paradicsomlé (nem mérem, nálam most legutóbb kb. 1,5-2 dl jó sűrű, házi paradicsomlé került bele, ennyi volt, de lehet több, kevesebb, ízlés kérdése),

- lehet tenni bele oregánót, bazsalikomot, kakukkfüvet, ki mit szeret. 


Elkészítés: 

1. Az apróra vágott vöröshagymát kis zsiradékon megpároltam, majd mehet hozzá az aprított fokhagyma is. Alacsony hőfokon kicsit kevergettem (ne égjen meg) és rátettem a reszelt répát, zellert, a megmosott vöröslencsét és a sűrű paradicsomlevet. Vizet is öntöttem rá. Sóztam, borsoztam, fűszereztem. 

2. Készre főztem (alacsony hőfokon). Ha kell, a vizet pótlom közben, hogy szószos állaga legyen.

Házi tésztával, reszelt kecskesajttal kínáltam. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése