A Levendulalak nevű blogon találtam az ötletet. Hagyományos túrós tészta kis változtatással. Megjegyzem, mert ízlett.
Hozzávalók:
- 50 dkg túró,
- 3 nagy kanál tejföl,
- szalonna ízlés szerint,
- tészta ízlés szerint,
- bors,
- kapor.
1. A szalonnát kis kockákra vágjuk és kisütjük. A tésztát feltesszük főni.
2. A szalonna kisült zsírjából leöntünk valamennyit (legalábbis nálunk sok zsír kisült, így sokat ki kellett önteni a serpenyőből). A maradék zsírhoz keverjük a túrót, a tejfölt és az apróra vágott kaprot. Borsozzuk ízlés szerint (de el is hagyható). Néhány percig rotyogtatjuk, majd elzárjuk a tüzet.
3. A kifőtt tésztára kerül a kapros túró, szalonnakockákkal megszórjuk és már ehetjük is.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése