2014. január 15., szerda

Diós szaloncukor

Nagyon egyszerű és finom szaloncukor.

Hozzávalók: 
- dió,
- rum,
- porcukor
- 1-2 tábla étcsokoládé a bevonáshoz.

Elkészítés:

1. A diót egy nagy tepsiben egy rétegben szétterítjük és 180 fokra előmelegített sütőben megpirítjuk.

2. Még forrón konyharuhába csavarjuk és jól megdörzsöljük, ezáltal lejön a héj nagy része. Nem baj, ha marad rajta valamennyi.

3. A pörkölt diót jól megdaráljuk (pépesre, de ne csapódjon ki a zsírja), összekeverjük rummal, cukorral.

4. Hűtőben pihentetjük egy kicsit a masszát, majd megformázzuk a szaloncukrokat és ismét dermesztjük egy kicsit a hűtőben.

5. Vízgőz felett csokit olvasztunk és egyesével megmártjuk benne a szaloncukrokat. Igyekezzünk gyorsan dolgozni, hogy ne olvadjon szét a diós massza. Sütőpapírral bélelt tálcára rakosgatjuk a csokiba mártott szaloncukrokat és hűtőben megdermesztjük. Ezután csomagoljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése