2014. január 14., kedd

Zabkeksz

Az eredeti recept itt található. Én kicsit változtattam rajta.


Hozzávalók: 
- 10 dkg darált dió vagy mandula vagy kókusz vagy mogyoró,
- 15 dkg zabpehely darálva,
- 15-20 dkg liszt (nálam teljes kiőrlésű tönköly),
- 1 tojás,
- 9 dkg cukor (aki édesebben szereti, annak több),
- 20 dkg vaj,
- fél teáskanál sütőpor,
- reszelt citromhéj és/vagy vanília kikapart belseje (elhagyható, én nem tettem).

Elkészítés:

1. Először a száraz hozzávalókat összekeverjük, majd hozzáadjuk a vajat és a tojást. Gyorsan összegyúrjuk és fóliába csomagolva fél órát pihentetjük (hűtőben, télen kamrában).

2. Pihentetés után kinyújtjuk a tésztát 3-4-5 mm (ízlés szerint) vastagra és kiszaggatjuk. Úgy is formázhatjuk a kekszeket, hogy összegyúrás után hengerré alakítjuk a tésztát, fóliába csomagoljuk, majd pihentetés után kb. fél cm vastagra szeleteljük és már mehetnek is a tepsire kekszek (így nem kell nyújtani, szaggatni).

3. Sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk a kekszeket, majd 180 fokra előmelegített sütőben kb. 15 perc alatt megsütjük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése