Borbás Marcsi Gasztroangyal című műsorában láttam ezt a remek receptet. Elsőre furcsának tűnhet, hogy a füstös szalonnaíz keveredik majd az édes sütőtökkel és a birsalmával. Aki fokozni szeretné, az egészet megszórhatja durvára vágott dióval. Vagy cukros durvára vágott dióval. Én minden variációt kipróbáltam és mindegyik ízlett.
Hozzávalók:
- kb. 10-15 dkg szalonna (én maradok a kevesebbnél),
- sütőtök megsütve (nem mérem a súlyát, mindig megsütök egy egész kanadai sütőtököt -vagy újabban, ami éppen terem a kertben- és abból teszek az ételhez egy jó nagy adagot),
- 2-3 birsalma,
- tészta (szélesmetélt), az eredeti recept 50 dkg-ot ír, én ennél kevesebbet szoktam főzni (kb. 35-40 dkg-ot),
- vaj,
- cukor és vágott dió (elmaradhat).
Elkészítés:
1. A szalonnát kisebb kockákra vágjuk, zsírjára sütjük.
2. A tésztát lobogó sós vízben kifőzzük.
3. A vajon roppanósra pirítjuk a kicsi kockára vágott birsalmát.Vigyázat, hamar puhul. Maradjon picit roppanós (én a gyerekek miatt inkább puhára párolom).
4. A megsült sütőtököt kivájjuk a héjából és botmixerrel pürésítjük.
5. A megpirított szalonnára öntjük az összetört sütőtököt. Összekeverjük.
6. Mehet rá a kifőtt tészta. Ezzel is megkeverjük, végül a pirított birsalmát is rászórjuk. Összeforgatjuk és forralunk rajta egyet. Magában vagy (pirított) vágott dióval (és esetleg cukorral) tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése