2014. január 16., csütörtök

Túrós csillagok (Váncza recept)

A Váncza projekt keretében készítette el Móni ezt a kekszet. Ma én is kipróbáltam. Nem számítottam arra, hogy ilyen finom lesz. Puha kekszeket kaptam, amit még a rossz étvágyú Gergő kisfiam is csak úgy falt. Fele adagból készítettem, mert nem volt több túróm és a csokimázat is elhagytam, mert most nagyon nem kívánom a csokoládét (eddig mindkét terhességem alatt távol tartottam magam tőle), Gergő meg úgyis csak összemaszatolná magát vele. Legközelebb, Rocker kedvéért azért kipróbáljuk csokimázzal is.



Az egész adag receptjét írom le, de fél adagból is lett kb. 40 csillagom (igaz, elég vékonyra nyújtottam  tésztát).

Hozzávalók:
- 20 dkg vaj,
- 25 dkg liszt,
- 20 dkg túró,
- fél csomag sütőpor,
- 8 dkg cukor (nálam xukor),
- vaníliás porcukor a szóráshoz (elhagyható),
- (ét)csokoládé a bevonáshoz (elhagyható).

Elkészítés: 

1. A hozzávalókat gyorsan összedolgozzuk (száraz hozzávalókat, majd a vajat és a túrót hozzáadva).

2. Négyszer-ötször kinyújtjuk, majd hajtogatjuk. Kb. 10 percet vártam minden hajtogatás között.

3. Végül kb. 3 mm vastagra nyújtjuk a tésztát és csillag formájú kiszúróval (vagy, amink van) kiszaggatjuk a tésztát.

4. 180 fokra előmelegített sütőben kb. 10 perc alatt megsütjük. Nekem kicsit színe lett a tésztának, de így se száradt ki és nem lett kemény. Forrón vaníliás porcukorral megszórhatjuk a kekszeket (én ettől eltekintettem).  Ha kihűlt, a csillagok egyik felét gőz fölött megolvasztott csokiba mártjuk.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése