2014. január 15., szerda

Mogyorós szaloncukor

Az idén ismét újítottunk a házi szaloncukrok elkészítésének módján. Ez a verzió jobban ízlik nekünk, mint a tavalyi és talán tovább el is áll. Jövőre újra így készítjük, az idén elkövetett kisebb hibák figyelembevételével.

Hozzávalók: 
- 20 dkg mogyoró,
- 5-10 dkg 70 %-os étcsokoládé,
- 1-2 evőkanál Holland kakaópor,
- cukor ízlés szerint,
- 10 dkg darált mandula (ha nem lesz folyékony állagú a mogyorómassza, akkor el is hagyható),
- néhány tábla étcsoki a szaloncukrok bevonásához.

Elkészítés: 

1. A mogyorót egy tepsiben, egy rétegben szétterítjük és 180 fokra előmelegített sütőben megpirítjuk (kb. 8 perc).

2. Amikor kihűlt, aprítógépben pépesítjük, de ne várjuk meg, hogy a zsírja kicsapódjon. Mi itt elkövettük ezt a hibát, ezért kellett még darált mandulát is tennünk bele. Hozzátesszük a csokit, a kakaóport és ízesítjük cukorral. Ismét jó összekeverjük. Fóliával letakarjuk és hűtőben megdermesztjük, hogy formázható legyen a massza.

3. Amikor megformáztuk a szaloncukrokat, sütőpapírral bélelt tálcára helyezzük és ismét betesszük a hűtőbe.

4. Vízgőz felett étcsokit olvasztunk és egyesével ebbe mártjuk bele a szaloncukrokat. Igyekezzünk gyorsan dolgozni, ne olvadjon meg a mogyorós massza.

5. Sütőpapírral bélelt tálcára szedjük és hűtőben ismét megdermesztjük. Ezután csomagoljuk a szaloncukrokat.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése