2017. február 17., péntek

Mascarponés-ribizlis csiga

Reggel, munkába indulás előtt készültek ezek a csigák. Habár most már szeretek inkább vadkovásszal sütni különféle péksüteményeket is, most, hogy csak 1-1,5 óra állt rendelkezésemre indulás előtt, az élesztőt választottam. A tészta a szokásos, jól bevált, gyors tészta. Receptje itt található. A töltelék pedig azért ez a mascarponés változat lett, mert maradt fél doboznyi mascarponém (vörös bársony tortához használtam fel a másik felét) és már nagyon sürgősen el kellett használnom valamihez a maradékot. A ribizlit a spájzból vettem elő. Nálam a ribizlilekvár sűrű, darabos, így nem lett folyós a krém. Korábban túróval kevertem a ribizlit és úgy is nagyon jó volt.



Hozzávalók a tésztához itt. A tojást kihagytam a tésztából, helyette kicsit több tejet tettem bele.

Hozzávalók a töltelékhez: 
- kb. 20 dkg mascarpone,
- egy kisebb üveg ribizlilekvár (sűrű, darabos) vagy friss ribizli,
- cukor ízlés szerint.


Elkészítés: 

1. A tésztát a linken megadott recept szerint elkészítjük. Keleszteni nem muszáj.

2. Két részletben kinyújtjuk, megtöltjük, feltekerjük, szeleteljük és sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk (ne túl távol, de ne is túlságosan közel egymáshoz).

3. Addig kel, míg a sütő bemelegszik. 200 fokra előmelegített sütőben megsütjük (nálam kb. 20-25 percig sültek). Sütés után tetejüket lekentem egy kis tejjel, majd letakartam 5-10 percre konyharuhával.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése