2017. július 20., csütörtök

Almaleves (gyors, egyszerű)

Nagy kedvenc nálunk az almaleves. Kánikulában nem is kell más, csak egy nagy tál belőle. Ízletes nyári almából az igazi. Gyorsan készül, semmi extra csavar nincs benne.



Hozzávalók: 
- nyári alma, hámozva, kockákra vágva,
- cukor vagy méz ízlés szerint,
- kevés citromlé, de ez el is maradhat,
- kis fahéj (egész, de, ha nincs, akkor jó az őrölt is),
- néhány szem szegfűszeg,
- 1 evőkanál liszt,
- kb. 2 dl tejföl vagy joghurt (nálam mostanában házi kecsketejből készült joghurt).

Elkészítés:

1. Az almát felöntjük vízzel, teszünk hozzá fahéjat, szegfűszeget. Édesítjük és facsarhatunk bele kis citromlevet is.

2. Lassú tűzön, fedő nélkül főzzük. Ne főzzük túl, mert akkor az alma íztelen lesz. Az édesítést is igyekezzünk már az elején elvégezni, mert csak így lesz igazán ízletes a leves. Nem kell teljesen puhára főzni az almát, mert később még úgyis puhul és figyeljünk rá, mert gyorsan puhul.

3. Ha megfőtt az alma, akkor a lisztet kikeverjük (csomómentesre) a tejföllel vagy joghurttal. A forró levesből merünk hozzá egy evőkanálnyi menyiséget, jól kikeverjük és az egészet visszaöntjük a levesbe (behabarjuk a levest). Gyorsan elkeverjük, egyet forr és kész is. (Ha nem sikerül csomómentesre kikeverni a lisztet a tejföllel, akkor habarásnál egy szűrőn át engedjük az egy evőkanállal kikevert lisztes tejfölt a levesbe).

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése