Hozzávalók:
- 25 dkg túró (nálam házi, kecsketejből készült),
- 2,5 dl tejszín, nem vertem fel habbá,
- 18 dkg natúr joghurt (nálam házi, kecsketejből készült),
- kis vanília,
- kevés citromlé (ha van kezeletlen héjú citrom, akkor mehet bele a reszelt héja), ez elmaradhat,
- porcukor ízlés szerint,
- étcsoki (nálam 72 %-os, ízlés szerinti mennyiségben, nálunk 7 dkg).
Hozzávalók az egyszerűbb és "diétásabb" változathoz:
- 30 dkg túró (nálam házi, kecsketejből készült),
- kb. ugyanennyi házi kecskejoghurt,
- vanília,
- porcukor,
- étcsoki vagy gyümölcsök
Elkészítés:
1. Fagyigéppel készítettem, így nekem csak annyi volt a dolgom, hogy a csokin kívül minden hozzávalót összekevertem pár perc alatt gépi habverővel vagy inkább botmixerrel, hogy sima legyen, majd beleöntöttem a fagyigépbe és 50 perc múlva elkészült a fagylaltunk.
2. Ha nincs fagyigépünk, akkor szintén keverjük össze a hozzávalókat (kivéve a csokit) és tegyük be a mélyhűtőbe. Mikor kezd szilárdulni, fél óránként kevergessük át botmixerrel, míg a megfelelő állagot el nem érjük (kb. 3-5 alkalommal kell kevergetnünk). Azért kell kevergetni, hogy a jégkristályokat minél kisebbre aprítsuk és krémesebb legyen a fagyink.
3. Az étcsokit egy éles késsel nagyon apróra daraboljuk. Amikor már majdnem kész a fagyi, akkor beleforgatjuk a csokimorzsákat. Tálaláskor a tetejét is megszórhatjuk étcsokival, de csorgathatunk rá olvasztott csokit is.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése