Omlós, szaftos hús a végeredmény. Most különösen jól sikerült, nem száradt ki és kés sem kellett a fogyasztásához, mert annyira puha lett.
Hozzávalók:
- (mangalica) sertéstarja (kb. 70 dkg volt),
- só,
- bors,
- 3-4 fej vöröshagyma, szeletelve,
- 5-8 gerezd fokhagyma, vékonyra szeletelve,
- zsír,
- 1 dl vörösbor.
Elkészítés:
1. A húst felszeleteljük (nem túl vastagra). Egy tepsit jó vastagon kizsírozunk. Rászórjuk a hagymaszeleteket (egyenletesen osszuk el egy rétegben)
2. A húst sózzuk, borsozzuk. Beletesszük a kizsírozott tepsibe, rászórjuk a felszeletelt fokhagymát. Felöntjük kevés borral és a tetejére is teszünk egy kis zsírt. Lefedjük a tepsit és 160-180 fokon megsütjük. A végén levesszük a fóliát és kicsit még süthetjük, de ne szárítsuk ki a húst.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése