Hozzávalók:
- natúr, színezetlen marcipán (házi vagy jó minőségű bolti),
- kandírozott narancshéj,
- étcsoki a bevonáshoz (nálam 70 %-os).
Elkészítés:
1. A kandírozott narancshéjat mozsárban összetörjük (szinte porszerűvé).
2. Az összetört narancshéjat összegyúrjuk a marcipánnal, majd megformázzuk a szaloncukrokat. Én a szokásos szaloncukornál egy kicsit kisebbre szoktam, mert így gazdaságosabb és nem eszünk annyi édességet egyszerre.
3. Gőz fölött megolvasztjuk az étcsokit és ebbe mártogatjuk a szaloncukrot. Én úgy kiviteleztem a mártogatást, hogy beledobtam az olvasztott csokiba egy szaloncukrot, villával kiemeltem, egy másik villára áttettem, közben hagytam, hogy a felesleges csoki visszafolydogáljon az edénybe. Néhányszor áttettem egyik villáról a másikra, majd, mikor szépen lecsöpögött a csoki nagy része, akkor óvatosan egy sütőpapírral borított tálcára tettem. Így mentem végig az összes szaloncukorral. Nekem 35 darab, normál szaloncukornál kisebb szaloncukrom lett kb. 120 g marcipánból, és ehhez kb. fél tábla, azaz 50 g étcsoki kellett. Az étcsoki másik feléből aszalt gyümölcsös szaloncukor készült.
4. Száraz, hűvös helyen megszárítjuk a szaloncukrokat, végül csomagoljuk. Én általában sütőpapírba csomagolom, majd arra teszek alufólia vagy csomagolópapír borítást.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése