2017. december 4., hétfő

Krémsajtgolyó karácsonyi köntösben (sós)

Ízesített, különböző fűszerekbe forgatott krémsajtgolyók vagy rudak helyett most karácsonyi formát öltött a krémsajtom. Készítettem egy édeset és egy sósat, melyekhez sütöttem sós és édes kekszet is. Angol nyelvű oldalakon bőven lehet találni ötleteket az ízesítéshez mind édes, mind sós változatban.





Hozzávalók: 
- szobahőmérsékletű krémsajt, ami nem túl lágy, nem folyik szét, azaz formázható (nálam 20 dkg házi kecskekrémsajt),
- ha szükséges, akkor keverjünk hozzá egy kis joghurtot (amennyiben túl kemény a krémsajt),
- szárított zöldfűszerek és fokhagyma ízlés szerint, ki mit szeret (nálam most bazsalikom, oregánó, kakukkfű, borsikafű, rozmaring került bele, de csak módjával és egy gerezd reszelt fokhagyma),
- ínyencek készíthetik aszalt gyümölccsel is akár (én ezt meghagytam az édes változathoz),
- van, aki szereti a sós krémsajtot magvakkal keverni (dió, mogyoró, tökmag),
- só,
- a díszítéshez petrezselyemzöld, nagyon szárazra aszalt paradicsom aprítva. 

Elkészítés: 

1. A krémsajtot kikeverjük a fűszerekkel és a sóval. Ha túl kemény a krémsajt, tegyünk hozzá egy kis natúr joghurtot. 

2. Formázzunk fenyő alakot, majd tekerjük folpackba és tegyük a hűtőbe pár órára vagy másnapig. 

3. Mikor megszilárdult a "fenyőfánk", díszítsük fel. 

4. Fogyasztása: kenhetjük kenyérre, péksüteményre vagy sós kekszekre, krékerekre. 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése