Hozzávalók:
- szobahőmérsékletű krémsajt, ami nem túl lágy, nem folyik szét, azaz formázható (nálam 20 dkg házi kecskekrémsajt),
- ha szükséges, akkor keverjünk hozzá egy kis joghurtot (amennyiben túl kemény a krémsajt),
- szárított zöldfűszerek és fokhagyma ízlés szerint, ki mit szeret (nálam most bazsalikom, oregánó, kakukkfű, borsikafű, rozmaring került bele, de csak módjával és egy gerezd reszelt fokhagyma),
- ínyencek készíthetik aszalt gyümölccsel is akár (én ezt meghagytam az édes változathoz),
- van, aki szereti a sós krémsajtot magvakkal keverni (dió, mogyoró, tökmag),
- ínyencek készíthetik aszalt gyümölccsel is akár (én ezt meghagytam az édes változathoz),
- van, aki szereti a sós krémsajtot magvakkal keverni (dió, mogyoró, tökmag),
- só,
- a díszítéshez petrezselyemzöld, nagyon szárazra aszalt paradicsom aprítva.
Elkészítés:
1. A krémsajtot kikeverjük a fűszerekkel és a sóval. Ha túl kemény a krémsajt, tegyünk hozzá egy kis natúr joghurtot.
2. Formázzunk fenyő alakot, majd tekerjük folpackba és tegyük a hűtőbe pár órára vagy másnapig.
3. Mikor megszilárdult a "fenyőfánk", díszítsük fel.
4. Fogyasztása: kenhetjük kenyérre, péksüteményre vagy sós kekszekre, krékerekre.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése