2017. december 9., szombat

Zöld diós kecskekrémsajt pirítóson

Az ötletet a Goldenfood oldalán találtam. Nekem nagyon ízlik, úgyhogy máskor is elkészítem. Izgalmas, ahogy az édes és a sós íz találkozik egymással. A vadkovászos kenyeret én sütöttem, a zöld diót én tettem el a nyáron (saját dióból, a recept ITT található), a feta sajtot és a krémsajtot én készítettem kecskéink tejéből, úgyhogy ez most aztán tényleg házi.




Hozzávalók:
- 20 dkg krémsajt (eredeti recept szerint juhtúró, nálam kecsketejből készült krémsajt),
- 15-20 dkg feta sajt,
- kb. 1 dl tejföl (nálam házi joghurt, annyi, amennyivel a megfelelő állagot elérjük),
- bors,
- só, de csak akkor, ha szükséges, vigyázat, a sajt is sós!,
- zöld dió befőtt (kb. 5 db, de ez függ a dió méretétől is, kóstolgassuk, hogy ízlik jobban), apróra vágva,
- egy csokor petrezselyem, aprítva,
- fél dl extra szűz olívaolaj (én nem tettem bele).

Elkészítés: 

1. A juhtúrót/krémsajtot a feta sajttal krémesre keverjük (én ezt egy botmixerrel oldottam meg). Ha szükséges, tegyünk bele tejfölt vagy natúr joghurtot (krémes állagú legyen, de ne folyós).

2. Ízesítsük borssal, ha kell sóval, de valószínűleg az nem kell bele. Aki tesz bele olajat, azt is most keverje bele. Beleforgatjuk az apróra vágott zöld diót is.

3. A krémet friss pirítósra kenjük, tetejét zöld dió szeletkékkel díszítjük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése