Férjem sikeres államvizsgája alkalmából készítettem ezt a sós tortát (vagy mondhatjuk szendvicsnek is, rendhagyó formában). A tölteléke kolbászkrém, kívül pedig házi kecskekrémsajttal vontam be, amit én készítettem még a nyáron. A hagyma és a paprika a kertből van, a kenyeret én sütöttem hozzá.
Hozzávalók:
- egy püspökformában megsütött kenyér, jó, ha nem aznapi sütésű, különben nehéz szeletelni (nálam házi kovászos kenyér, de aki nem süt kenyeret, készítse bolti formakenyérből),
- kolbászkrém, receptjét lásd ITT,
- 30 dkg krémsajt (nálam házi kecskekrémsajt),
- só.
Elkészítés:
1. A kenyér héját körben levágjuk, majd három lapba vágjuk (vízszintesen).
2. Mindkét lapot megkenjük kolbászkrémmel. A tetejére már nem kentem kolbászkrémet.
3. A krémsajtot kihabosítjuk botmixerrel, sózzuk. Ezzel bekenjük a torta tetejét és oldalát. Hagyjunk egy kevés krémsajtot a díszítéshez is.
4. Tetszőleges zöldségekkel díszítsük és kínáljuk a tortát, ami tulajdonképp szendvics, csak kicsit ünnepi formában.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése