Hozzávalók:
- szobahőmérsékletű krémsajt, ami nem túl lágy, nem folyik szét, azaz formázható (nálam 20 dkg házi kecskekrémsajt),
- ha szükséges, akkor keverjünk hozzá egy kis joghurtot (amennyiben túl kemény a krémsajt),
- nagyon szárazra aszalt sárgabarack (nálam házi), igen apróra vágva,
- diógrillázs, nagyon apróra törve, recept ITT,
- 2 kocka étcsoki, nagyon apróra törve,
- porcukor ízlés szerint,
- a díszítéshez magvak, aszalt gyümölcs.
Ízesíthetjük bármivel, nekem most a fentiekhez volt kedvem.
Elkészítés:
1. A krémsajtot kikeverjük a porcukorral, majd hozzáadjuk az általunk választott ízesítőket (grillázs, csoki, aszalványok). Ha túl kemény a krémsajt, tegyünk hozzá egy kis natúr joghurtot.
2. Formázzunk fenyő alakot, majd tekerjük folpackba és tegyük a hűtőbe pár órára vagy másnapig.
3. Mikor megszilárdult a "fenyőfánk", díszítsük fel.
4. Fogyasztása: kenhetjük enyhén édes (házi) kekszre vagy péksüteményre.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése