2020. május 24., vasárnap

Verebi pompos

A káposztás hajtóka mellett ez a másik hagyományos verebi étel.






Verebi pompos egy általam sütött, kicsit átalakított változata látható a képen. Egy kísérlet első példánya, aminek nagy sikere volt végül. Én nem élesztővel, hanem vadkovásszal készítettem és a felébe mustárt is tettem (megkentem a kinyújtott tésztát mustárral, arra került a kis kockára vágott kolbász). A gyerekeim most ettek először verebi pompost. Fiam az első falat után azt mondta, születésnapjára ilyet kér, letaszította a trónról a pestós tésztát. (Évek óta azt kért ugyanis szülinapi ebédre...😊)
A töki pompostól eltérően a tésztába nem kerül krumpli és a hagyományos változat így, feltekerve készül, nem úgy, ahogy a töki változat.
Egyszerű kenyértésztát kell készíteni (kb. kalácstészta állagú legyen), azt tölteni friss füstölt kolbásszal. Én készítettem hagymás-kecskeordás-hagymás változatot is. Nekem nagyon tetszett.
Megsütöttem élesztővel és vadkovásszal is. Mivel a család tetszését a kovászos nyerte el, ezért annak a fotóját mutatom. Ebben semennyi élesztő nincs. Mindkettőt fehér tönkölyliszttel sütöttem.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése