Kedvenc szakácsom, Hugh Fearnley-Whittingstall Veg everyday! című könyvéből van az alábbi recept. Friss, kis méretű karalábéból lesz finom! Nekünk van a kertben, vetettünk/palántáztunk, úgyhogy felszedés után pár órán belül már tálaltam is ezt a finom, egyszerű salátát, amiből még Gergő is evett bőven.
Hozzávalók:
- 2 közepes vagy 3 kicsi karalábé (csak kisebb méretű, zsenge karalábéból lesz finom),
- 5 dkg kecskesajt (félkemény vagy kemény),
- néhány ágacska friss kakukkfű,
- fél citrom leve,
- 2 evőkanál olívaolaj vagy repceolaj,
- só,
- bors.
Elkészítés:
1. A karalábét meghámozzuk és nagyon vékonyra szeleteljük egy zöldséghámozóval, esetleg uborkagyaluval.
2. Egy nagy tálon vagy több kisebb tálon elrendezzük a karalábészeleteket úgy, hogy ne nagyon takarják egymást a szeletek.
3. A kecskesajtot szintén a zöldségpucolóval vagy uborkagyaluval a zöldségre szeleteljük, megszórjuk kakukkfűlevélkékkel, egy kevéske citromlevet facsarunk rá és egy kis olajat is öntünk a tetejére. Sózzuk, borsozzuk. Azonnal tálaljuk is.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése