2022. június 28., kedd

Nyers karalábésaláta

 Kedvenc szakácsom, Hugh Fearnley-Whittingstall Veg everyday! című könyvéből van az alábbi recept. Friss, kis méretű karalábéból lesz finom! Nekünk van a kertben, vetettünk/palántáztunk, úgyhogy felszedés után pár órán belül már tálaltam is ezt a finom, egyszerű salátát, amiből még Gergő is evett bőven. 


Hozzávalók: 

- 2 közepes vagy 3 kicsi karalábé (csak kisebb méretű, zsenge karalábéból lesz finom),

- 5 dkg kecskesajt (félkemény vagy kemény),

- néhány ágacska friss kakukkfű,

- fél citrom leve,

- 2 evőkanál olívaolaj vagy repceolaj,

- só,

- bors. 

Elkészítés:

1. A karalábét meghámozzuk és nagyon vékonyra szeleteljük egy zöldséghámozóval, esetleg uborkagyaluval. 

2. Egy nagy tálon vagy több kisebb tálon elrendezzük a karalábészeleteket úgy, hogy ne nagyon takarják egymást a szeletek. 

3. A kecskesajtot szintén a zöldségpucolóval vagy uborkagyaluval a zöldségre szeleteljük, megszórjuk kakukkfűlevélkékkel, egy kevéske citromlevet facsarunk rá és egy kis olajat is öntünk a tetejére. Sózzuk, borsozzuk. Azonnal tálaljuk is. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése