Már hónapokkal ezelőtt megsütöttem ezt a süteményt. Akkor még befőtt meggyel, majd az eperszezon elején eperrel is. Tetszik, hogy gyors, egyszerű és finom is egyben. A receptet itt találtam.
Hozzávalók:
- 15 dkg liszt,
- fél csomag sütőpor,
- 3 teáskanál kakaópor,
- 9 dkg vaj,
- 12 dkg cukor (nálam kevesebb),
- 1 csomag vaníliás cukor (nálam vanília),
- 1 teáskanál rumaroma (nem tettem bele),
- 2 tojás,
- kb. 1,5 dl joghurt.
Hozzávalók a krémsajtos részhez:
- 25 dkg krémsajt (bolti vagy házi, akár lecsepegtetett joghurt vagy tejföl is lehet), vagy ricotta,
- 1 tojás,
- 1 evőkanál búzadara,
- 1 evőkanál liszt,
- 7 dkg cukor (vagy ízlés szerint több/kevesebb),
- 1 csomag vaníliás cukor (nálam vanília),
- 20-25 dkg kimagozott meggy.
Elkészítés:
1. A lisztet elkeverjük a sütőporral és a kakaóporral.
2. A vajat habosra keverjük a cukrokkal, rumaromával. Hozzáadjuk egyenként a tojásokat és jól kikeverjük. Ezután váltakozva adjuk hozzá a lisztes keveréket és a joghurtot. Simára keverjük.
3. A krémsajtot kikeverjük a cukorral, tojással, majd hozzáadjuk a lisztet és búzadarát. Jól összekeverjük.
4. A kakaós masszát egy sütőpapírral bélelt, nagyjából 24X32 cm-es tepsibe öntjük. Erre kanalazzuk a krémsajtos masszát. Egy villával márványosítjuk a tetejét és rászórjuk a meggyet.
5. Előmelegített sütőben 180 fokon, kb. 30 percig sütjük.
Én már elkészítettem eperrel is.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése