2022. június 28., kedd

Málnás szelet

 A recept egy Ramás füzetben található. 


Hozzávalók: 

- 6 tojás,

- 6 evőkanál cukor (nálam kevesebb),

- 6 evőkanál liszt,

- csipetnyi sütőpor. 

Hozzávalók a krémhez: 

- 3 evőkanál búzadara,

- 2,5 dl tej,

- 20 dkg szobahőmérsékletű vaj,

- porcukor ízlés szerint,

- 3 evőkanál rum (én most nem tettem, mert gyerekek is ették),

- 30 dkg friss málna és/vagy ribizli (legközelebb teszek bele ribizlit, nem csak málnát, mert hiányzott belőle a savanykás íz).

Elkészítés: 

1. A tészta hozzávalóiból hagyományos módon piskótát sütünk. Én egy közepes tepsiben készítettem, mert azt írta a recept, hogy egy nagyobb lapot kell sütni (méretet nem adott meg). Nálam 21X36 cm-es volt a tepsi. Ha megsült kihűtjük.

2. Közben elkészítjük a krémet. Ehhez a tejet felforraljuk, majd vékony sugárban beleszórjuk a búzadarát. Sűrűre főzzük. Mikor kihűlt a dara, az előzőeg kihabosított vajas porcukrot hozzákeverjük és ismét habosra verjük a rummal együtt. Végül óvatosan beleforgatjuk a gyümölcsöt is. 

3. A krémet egyenletesen elkenjük a piskótán és néhány órára hűtőbe tesszük pihenni. Tálaláskor gyümölccsel díszítjük. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése