2022. június 6., hétfő

Hot-dog kifli

 Limara receptje szerint sütöm ezeket a kifliket már ével óta. Mindig sikerül. 




Hozzávalók: 

- 140 g joghurt,

- kb. 2 dl tej,

- 1 tojás (én nem teszek a tésztába tojást, csak a tetejét kenem le tojással),

- 0,5 dl olaj,

- 1,5 teáskanál só,

- 50 dkg liszt,

- 1 teáskanál cukor,

- 2,5 dkg élesztő,

- 2 evőkanál burgonyapehely (nem teszek bele).

- 1 felvert tojás a tetejét lekenni. 

Elkészítés: 

1. Szokásos módon egy nem túl kemény, jól formázható tésztát kell dagasztanunk (az élesztőt előtte természetesen felfuttatom). (Liszttől függően kellhet esetleg még egy kis tej hozzá.) Duplájára kelesztjük a tésztát.

2. Amikor megkelt a tészta, 5 egyforma részre osztjuk. Mindegyiket gombóccá igazítjuk, húzzuk, és kicsit állni hagyjuk (5 perc). 

3. Az első gombócot négyzet alakúra nyújtjuk, viszonylag vékonyra. Az egyik sarkánál elkezdjük feltekerni. ezt a tekercset keresztben elvágjuk. A többi tésztával ugyanígy járunk el. A készítésről képeket Limara oldalán lehet nézni

4. Sütőpapírral bélelt tepsin duplájára kelesztjük a kifliket (kb. 30-40 perc). Sütés előtt lekenjük őket egy felvert tojással. 

5. 180 fokos sütőben készre sütjük. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése