Limara receptje szerint sütöm ezeket a kifliket már ével óta. Mindig sikerül.
Hozzávalók:
- 140 g joghurt,
- kb. 2 dl tej,
- 1 tojás (én nem teszek a tésztába tojást, csak a tetejét kenem le tojással),
- 0,5 dl olaj,
- 1,5 teáskanál só,
- 50 dkg liszt,
- 1 teáskanál cukor,
- 2,5 dkg élesztő,
- 2 evőkanál burgonyapehely (nem teszek bele).
- 1 felvert tojás a tetejét lekenni.
Elkészítés:
1. Szokásos módon egy nem túl kemény, jól formázható tésztát kell dagasztanunk (az élesztőt előtte természetesen felfuttatom). (Liszttől függően kellhet esetleg még egy kis tej hozzá.) Duplájára kelesztjük a tésztát.
2. Amikor megkelt a tészta, 5 egyforma részre osztjuk. Mindegyiket gombóccá igazítjuk, húzzuk, és kicsit állni hagyjuk (5 perc).
3. Az első gombócot négyzet alakúra nyújtjuk, viszonylag vékonyra. Az egyik sarkánál elkezdjük feltekerni. ezt a tekercset keresztben elvágjuk. A többi tésztával ugyanígy járunk el. A készítésről képeket Limara oldalán lehet nézni.
4. Sütőpapírral bélelt tepsin duplájára kelesztjük a kifliket (kb. 30-40 perc). Sütés előtt lekenjük őket egy felvert tojással.
5. 180 fokos sütőben készre sütjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése