2022. június 28., kedd

Csicseriborsós egytálétel

 A receptet itt, a Horváth Rozi nevű oldalon találtam. A gyerekeknek is tetszett, ízlett. 




Hozzávalók: 

- 40 dkg előfőzött csicseriborsó,

- 40 dkg hámozott paradicsom,

- 10 dkg koktélparadicsom,

- 1 fej (lila)hagyma,

- 20 dkg kolbász, karikázva,

- 3 gerezd fokhagyma, aprítva,

- fél csokor petrezselyem, apróra vágva,

- só,

- bors,

- 4 evőkanál olívaolaj,

- kevés őrölt római kömény (mi nem szeretjük, nem tettem bele),

- egy kis tört chili, aki szereti a csípőset (jól áll az ételnek a csípős íz),

- 4 tojás. 

Elkészítés: 

1. Az olajon megfuttatjuk a paprikát, majd rátesszük a vöröshagymát, utána a kolbászt, a fokhagymát, darabolt paradicsomot, végül a csicseriborsót. 15-20 percig nem nagy lángon főzzük és közben a fűszereket, sót is hozzákeverjük. (Nekem most nem volt ennyi paradicsomom, így vizet is öntöttem alá, mert úgy láttam, igényli, hogy legyen szaftja is...)

2. Ezután beleütjük a tojásokat, tükörtojást sütünk, majd azonnal tálaljuk, apróra vágott petrezselyemmel megszórva, friss kenyérrel. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése