A receptet itt, a Horváth Rozi nevű oldalon találtam. A gyerekeknek is tetszett, ízlett.
Hozzávalók:
- 40 dkg előfőzött csicseriborsó,
- 40 dkg hámozott paradicsom,
- 10 dkg koktélparadicsom,
- 1 fej (lila)hagyma,
- 20 dkg kolbász, karikázva,
- 3 gerezd fokhagyma, aprítva,
- fél csokor petrezselyem, apróra vágva,
- só,
- bors,
- 4 evőkanál olívaolaj,
- kevés őrölt római kömény (mi nem szeretjük, nem tettem bele),
- egy kis tört chili, aki szereti a csípőset (jól áll az ételnek a csípős íz),
- 4 tojás.
Elkészítés:
1. Az olajon megfuttatjuk a paprikát, majd rátesszük a vöröshagymát, utána a kolbászt, a fokhagymát, darabolt paradicsomot, végül a csicseriborsót. 15-20 percig nem nagy lángon főzzük és közben a fűszereket, sót is hozzákeverjük. (Nekem most nem volt ennyi paradicsomom, így vizet is öntöttem alá, mert úgy láttam, igényli, hogy legyen szaftja is...)
2. Ezután beleütjük a tojásokat, tükörtojást sütünk, majd azonnal tálaljuk, apróra vágott petrezselyemmel megszórva, friss kenyérrel.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése