2012. május 22., kedd

Borsóleves

Már lehet szedni a borsót a kertben. Idén először borsólevest főztem a friss, zsenge zöldborsóból. Nagyon szeretjük a kertből, frissen szedett borsót levesnek vagy borsópörköltnek elkészítve. Mivel most még csak egy kisebb adagot tudtunk szedni, levest főztem belőle.

Egy nagyobb répát apró csíkokra, egy kisebb fehérrépát négyfelé vágtam és feltettem főni egy kis lestyánnal, egy TV paprikával, egy kis sóval és xukorral. Amikor már majdnem megpuhult a répa, beletettem a zsenge zöldborsót és készre főztem. Nagyon hamar megpuhult. Ekkor elkészítettem a rántást. Olajon megfuttattam az apróra vágott petrezselymet, utána tettem rá egy evőkanál fehér tönkölylisztet és egy kiskanál pirospaprikát. Kevés vízzel higítottam, majd a levesből mertem pár evőkanálnyit a rántásba. Jól összekevertem és visszaöntöttem az egészet a levesbe. Egy kicsit forraltam és kész is lett a finom leves.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése