2012. május 10., csütörtök

Paprikás krumli bográcsban

Kedden, munka után gondoltunk egy nagyot és kettesben nekiláttunk egy jó kis paprikás krumpli elkészítésének. Gyorsan kész lett és milyen finom lett!

Hozzávalók 4-5 személy részére: 1,7 kg krumpli, szalonna ízlés szerint, kevés csípős paprikás szalámi, vöröshagyma (mi jó sok, a kertből frissen szedett újhagymát tettünk bele, körülbelül 10 darabot, a zöld szárával együtt), egy evőkanál fűszerpaprika, só, víz, 1-2 TV paprika, zsír.

Egy bő evőkanálnyi zsírban elkezdtük a szalonnát kiolvasztani (eléggé húsos szalonnánk volt otthon, ezért muszáj volt egy kis zsírt is tenni a bogrács aljába), majd, amikor már majdnem elkészült, beletettük az apróra vágott hagymát. Ha ez is megpárolódott, akkor ment bele az apróra vágott paprikás szalámi, a fűszerpaprika, majd a csónakokra vágott krumpli. Jól összeforgattuk és visszatettük a tűz fölé a bográcsot. Annyi vízzel öntöttük fel, amennyi majdnem ellepi. Dobtunk bele összevágott TV paprikát és, ha lett volna otthon finom házi paradicsom, akkor azt is tettünk volna bele. Amikor a krumpli megpuhult és a leve is nagyjából elfőtt (rövid lével szeretjük), levettük a bográcsot a tűzről.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése