Hozzávalók: 2 kisebb fej karfiol, egy nagy répa, petrezselyem, lestyán, fűszerpaprika, liszt, olaj, só.
A karfiolt rózsáira szedtem, megmostam, majd egy nagy edénybe tettem. A répát rövid, vékony csíkokra vágtam és szintén az edénybe tettem. Felöntöttem vízzel, került bele egy hosszú szál lestyán, megsóztam és elkezdtem főzni. Amikor minden megpuhult mehet bele a rántás, melyhez egy kevés olajat melegítünk, arra teszünk egy evőkanálnyi lisztet és zsemleszínűre pirítjuk. Erre dobjuk az apróra vágott petrezselymet. Ezt is megfuttatjuk, majd 2 kiskanál fűszerpaprikával színezzük-ízesítjük. Berántjuk vele a levest és egy kicsit forralunk a levesen. Tálaláskor tejfölt adhatunk hozzá.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése