Hozzávalók: egy jó nagy adag rukkola, kb. 15 dkg szalonna, 1 nagy fej lilahagyma vagy vöröshagyma vagy újhagyma (vegyesen került most bele), 2-3 gerezd fokhagyma, 1 kisebb ág rozmaring, balzsamecet, olívaolaj, aszalt paradicsom.
A szalonnát apró kockákra vágjuk és olívaolajon kisütjük, majd mehet bele az apróra vágott hagyma. Kicsit fonnyasztjuk, utána a fokhagymát és az apróra vágott rozmaringot is beletesszük. Ezzel is pároljuk egy-két percig. Lezárjuk a tüzet, öntünk rá balzsamecetet (körülbelül 2-3 evőkanálnyit) beletesszük a rukkolát és összekeverjük. Ha egy kicsit összeesik a saláta, átöntjük egy salátástálba és keverünk hozzá aszalt paradicsomot is.
Hagymás-aszalt paradicsomos-paprikás rántottával és házi kenyérrel ettük. Nagyon finom kis vacsora volt.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése