2012. május 11., péntek

Tojáskrém

Ritkán készítek tojáskrémet, egy évben egyszer-kétszer. Mivel nagyon sok házi tojást kaptam otthonról, a boltban vett tojás nem fogyott. Mielőtt megromlott volna, készítettem vacsorára egy kis tojáskrémet. Megsütöttem hozzá a szokásos kenyerünket, jó ropogós héjjal, valamint a kertünkben termett újhagymával és retekkel kínáltam.


Hozzávalók: 8-10 tojás, majonéz (ha lehet házi, de mivel én most nem ehetek nyers tojást, ezért kénytelen vagyok boltival beérni), 2 újhagyma, mustár, tejföl, só, bors.

A tojásokat keményre főzöm, majd kicsit hagyom hűlni. Közben felaprítom az újhagymát a zöld szárával együtt, összekeverem körülbelül 4 evőkanál majonézzel, 3-4 evőkanál tejföllel és ízlés szerinti mustárral. Sózom, borsozom. A tojások sárgáját beletöröm ebbe a majonézes krémbe, a fehérjét pedig apró darabokra vágom. Az egészet összekeverem, ízesítem és teszek még bele tejfölt, ha túl sűrű. Egy darab sajt is árválkodott a hűtőben, azt is belekockáztam a tojáskrémbe. Hűtőbe teszem a krémet és hagyom állni néhány órát. Kenyérre kenve, zöldségekkel tálalom.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése