Ismét egy gyors, de annál finomabb ebéd következik.
Hozzávalók: csirkemell, paprika, paradicsom, hagyma, só, fűszerpaprika, zsír vagy olaj, bulgur.
Egy nagy edényben a csirkemellet csíkokra vágjuk, zsíron megpirítjuk, hogy színt kapjon, majd kiszedjük az edényből. Az apróra vágott hagymát megfonnyasztjuk azon a zsíron, amin a csirke sült (ki lehet pótolni a zsírt, ha kevésnek látjuk). Ezután mehet bele a paprika, kicsit fonnyasztjuk, majd ízesítjük a fűszerpaprikával, sóval, végül hozzátesszük az apróra vágott paradicsomot is. Amikor már minden hozzávaló majdnem megfőtt, akkor visszatesszük a csirkecsíkokat és együtt sütjük pár percig, ügyelve arra, hogy szaftos maradjon az étel. Tálalhatjuk rizzsel is, de mi most bulgurt főztünk hozzá.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése