2013. július 19., péntek

Cukkinis lapcsánka

Hankkánál találtam a receptet. Nekünk nagyon ízlett. Fokhagymás-tejfölös uborkával ettük.


Liszttel, tojással

Tojás nélkül, csicseriborsóliszttel


Hozzávalók:
- cukkini,
- liszt,
- tojás,
- só,
- bors,
- zsiradék a sütéshez.

1. A cukkinit megmossuk, végeit levágjuk, majd nagylyukú reszelőn héj nélkül lereszeljük (ha öregebb a cukkini, akkor félbe kell vágni és a magját kiszedni, ha zsenge, akkor nem szoktam leszedni a héját).

2. A lereszelt cukkinit lemérjük és minden 50 dkg cukkinihez teszünk 10 dkg lisztet, két tojást.

3. Jól besózzuk, borsozzuk.

4. Kevés zsiradékon tenyérnyi lepényeket sütünk belőle (akkorákat, mint az amerikai palacsinta). Kevés zsiradékot használok, egy nagy serpenyőbe egy kiskanálnyit, amit minden adag előtt megismétlek. Közepes lángon sütjük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése