A hagyományos panírozott cukkinihez képest sokkal gyorsabban elkészül, ami nem hátrány most, hogy annyi munkám van a befőzéssel. Cukkini, patisszon terem bőven a kertben, így, ha gyors vacsorára vagy ebédre van szükségünk, mostanában ezt a receptet használom. Majd, ha lesz kicsit több időm, azért a hagyományos liszt-tojás-zsemlemorzsa panírt sem hagyom ki, mert számomra azért az az igazi, mikor a finom zöldséget ropogós réteg borítja. A recept egyszerű, szinte
elronthatatlan és a végeredmény egy nagyon finom bundázott zöldség lesz. Itt találtam a leírást. Annyit változtattam az eredeti leíráson, hogy a zöldséget is besóztam és a tésztába is több sót tettem.
Hozzávalók:
- egy közepes cukkini,
- 7 dkg liszt,
- fél dl tej,
- 1 teáskanál só,
- 1 teáskanál sütőpor,
- 1 evőkanál olaj és olaj a sütéshez,
- 1 tojás.
1. A cukkinit felkarikázzuk vagy felszeleteljük és besózzuk, majd egy kicsit állni hagyjuk, hogy levet engedjen.
2. A tészta hozzávalóit csomómentesre keverjük.
3. A cukkinit belemártjuk a tésztába és azonnal forró olajban kisütjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése