Végre egy könnyű, nem folytós piskóta. A receptet egy csipetnél találtam. Kisebb tepsiben, fele adagot sütöttem. Az általam használt hozzávalók pontos arányát sajnos nem jegyeztem fel, ezért az eredeti recept hozzávalóit írom le ide.
Hozzávalók (25X35 cm-es tepsihez):
- 8 tojás,
- 8 evőkanál meleg víz,
- 16 evőkanál cukor,
- 16 evőkanál liszt,
- 1 üveg lecsepegtetett meggybefőtt vagy friss meggy.
1. A tojássárgát a cukorral kihabosítjuk, majd hozzáadjuk a vizet. Ezzel is keverjük néhány percig.
2. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, majd óvatosan hozzákeverjük a tojássárgás krémet.
3. Végül az egészbe beleszitáljuk a lisztet és ismét óvatosan elkeverjük a tésztát.
4. Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük a tésztát, megszórjuk meggyel (vagy más gyümölccsel), majd 190-200 fokra előmelegített sütőbe toljuk. 5-10 perc után mérsékeljük a hőt 170-180 fokra (eredeti recept szerint 150-160 fokra, 10-15 perc után).
5. Ha megsült, rövid ideig félig nyitott sütőben, majd rácsra borítva hűlni hagyjuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése