2018. október 5., péntek

Sós gofri, tojásmentesen

Próbálkoztam már többféle tojásmentes gofri recepttel, de még mindig nem találtam meg az igazit. Volt, ami kisülés után nagyon finom volt, ropogós is, de aztán hamar elveszítette tartását, gumiszerűvé vált az állaga. Most viszont kipróbáltam valami újat. Ez a gofri sütés után kívül enyhén ropogós, belül puha, fél nap után pedig kívül-belül puha, nem szárad ki, nem fojtós, nem lesz gumis, nagyon finom puha, akárcsak a korábban mutatott almás palacsinta. A tojásmentes almás palacsinta mintájára készítettem egy próbaadagot, amibe, ha cukrot teszek (vagy semmit), akkor lehet édes, ha viszont sózom és keverek bele igen apróra vágott szalámit, hagymát, reszelek bele sajtot, esetleg még zöldfűszerrel is megbolondítom, máris kész a sós gofri. Lehet itt is variálni, ki mit szeretne beletenni vagy mi van éppen otthon. A tetejét is meg lehet kenni tejföllel, különféle krémekkel, ketcuppal, megszórni sajttal, szalámit vagy felvágottat tenni rá stb. Én most például szalámis-sajtos-hagymás gofrit csomagoltam fiamnak az iskolába.

Akinek nem kell tojásmentes diétát tartania, nyugodtan használja a jól megszokott gofri receptjét, csak a cukrot (vaníliát) cserélje le sóra.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése