2018. október 23., kedd

Cukkinis-padlizsános tészta, ricottával

Ez az étel úgy készült, hogy mindenből volt egy kevés itthon: a kertben pár cukkini és padlizsán, a spájzban tészta, de mindegyik zacskóban csak egy kevés, így többfélét főztem össze, a tegnapi sajtkészítésből pedig ricottát/ordát tettem félre. Sütöttem hozzá szalonnakockákat és máris készen volt egy olyan ebéd, amire kisfiam azt mondta, hogy "kedvenc", pedig egyébként nem szereti sem a cukkinit, sem a padlizsánt és ricottát is ritkán eszik csak úgy. 





Hozzávalók: 
- 3 kisebb-közepes zsenge cukkini, 
- néhány padlizsán,
- 1 nagy fej vöröshagyma, 
- só,
- bors,
- kevés szalonna kis kockákra vágva,
- tészta (orsó vagy szarvacska vagy masni vagy ami van),
- orda/ricotta (kb. 20 dkg). 

Elkészítés: 

1. Az apró kockára vágott szalonnát zsírjára sütjük. Egy másik, nagy átmérőjű edényben, melynek van fedele is, merünk át a kisütött szalonnazsírból. Ezen pároljuk meg az apróra vágott vöröshagymát. 

2. A cukkinit nem kell meghámozni, mert zsenge. Reszeljük le. Nem kell finomra reszelni, elég a durvábbal lereszelni. A padlizsánt meghámozzuk és felkockázzuk. Mindkettőt rádobjuk a megpárolt hagymára, majd sózzuk, borsozzuk. Lefedjük és saját lében megpároljuk. Ha szükséges, nagyon kevés vizet adhatunk hozzá. Mikor szétfőtt a zöldség (kissé krémesre), elzárjuk a tüzet. 

3. A tésztát kifőzzük, majd, ha kész, leszűrjük és hozzákeverjük a zöldségekhez. 

4. Az ordát kikeverjük krémesre vagy csak villával összetörjük (én most siettem és csak ez utóbbit tettem). A zöldséges tészta tetejére "pötyögtetünk" belőle, majd megszórjuk sült szalonnadarabokkal.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése