Hozzávalók:
- 3 kisebb-közepes zsenge cukkini,
- néhány padlizsán,
- 1 nagy fej vöröshagyma,
- só,
- bors,
- kevés szalonna kis kockákra vágva,
- tészta (orsó vagy szarvacska vagy masni vagy ami van),
- orda/ricotta (kb. 20 dkg).
Elkészítés:
1. Az apró kockára vágott szalonnát zsírjára sütjük. Egy másik, nagy átmérőjű edényben, melynek van fedele is, merünk át a kisütött szalonnazsírból. Ezen pároljuk meg az apróra vágott vöröshagymát.
2. A cukkinit nem kell meghámozni, mert zsenge. Reszeljük le. Nem kell finomra reszelni, elég a durvábbal lereszelni. A padlizsánt meghámozzuk és felkockázzuk. Mindkettőt rádobjuk a megpárolt hagymára, majd sózzuk, borsozzuk. Lefedjük és saját lében megpároljuk. Ha szükséges, nagyon kevés vizet adhatunk hozzá. Mikor szétfőtt a zöldség (kissé krémesre), elzárjuk a tüzet.
3. A tésztát kifőzzük, majd, ha kész, leszűrjük és hozzákeverjük a zöldségekhez.
4. Az ordát kikeverjük krémesre vagy csak villával összetörjük (én most siettem és csak ez utóbbit tettem). A zöldséges tészta tetejére "pötyögtetünk" belőle, majd megszórjuk sült szalonnadarabokkal.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése